طرز تهیه چای وتاریخچه چای

Thursday, 11 November 2010 10:43 شرکت چای عطا

 

طرز دم کردن چای سیاه : قبل از دم کردن چای هنگامی که آن را در قوری می ریزیم با کمی آب جوش بشوئید (شستشوی چای قبل از دم کردن بیشتر برای شستن تانن چای است) سپس مقداری آب جوشیده در آن بریزید و آن را به مدت 5_6 دقیقه دم کنید . قوری چای باید چینی و از نو لعاب مرغوب و بدون سرب باشد . بعد از دم کشیدن چای بهتر است برگ های را در آن جدا کنید در این صورت دم کرده مطبوعی به دست خواهد آمد که میزان تانن آن کم است .

از دم کردن چای در قوری استیل اکیدا خودداری شود ، زیرا چای به خاطر مقدار قابل توجهی تانن با آهن قوری استیل رسوب می دهد . برگ چای اگر در چای مرطوب نگهداری شود و یا رطوبت آن بیش از 8 % برسد ممکن است دچار کپک زدگی شود که گاهی مصرف این گونه چای ممکن است خطراتی را در بر داشته باشد

جالب است بدانید که:

براساس یک داستان قدیمی حدود پنج‌هزار سال قبل تعدادی برگ چای دراثر وزش باد به درون یک فنجان آب داغ که در دست" شن نونگ" امپراتور چین بود، افتاد و حاکم نتیجه این حادثه را به عنوان یک تحول بزرگ برای آب ساده و بی طعم اعلام کرد. در پی آن مصرف چای همه‌گیر شد. در فرهنگ چینی چای را هدیه ای از جانب خداوند می دانند برای افرادیکه به عبادت و شب زنده داری می نشینند.

چای چگونه وارد فرهنگ ایران شد؟

از اوایل قرن بیستم چایکاری در کشورهای ایران و ترکیه آغاز گردید. قبل از سال 1280 هجری شمسی ، کشت چای در ایران رواج نداشت و ایرانیان قدیم به جای چای ، قهوه می نوشیدند. به همین دلیل چایخانه های امروزی همان نام سنتی خود یعنی قهوه خانه را حفظ کردند . در سال 1280 هجری شمسی مطابق با سال 1901 میلادی به علت علاقه دولت وقت ایران به کشت چای در کشور به مرحوم شاهزاده حاج محمد میرزا کاشف السلطنه چایکار که در آن زمان ژنرال کنسول ایران در هند بود ماموریت داده شد تا چگونگی کشت و کار چای و اصول چایسازی را بیاموزد. مرحوم چایکار اولین شخصی بود که در ایران به کاشت این گیاه و تهیه چای خشک اقدام نمود.شرکت چای عطا

/ 0 نظر / 11 بازدید