مناطق کشت چای سیلان

 

بادهای سرد شمال با تپه های مفروش شده از سبزیجات کشور سریلانکا تماس دارند و وضعیت هوای ایده آلی را برای رشد بهترین چای, معروفیت مطبوع بودن آن, مزایای نیروبخشی آن, رنگ و رایحه ی خوب شکوفه های آن بوجود آورده است.

به هر حال, چای در شیب های سه منطقه ی مرتفع از سطح دریا متفاوت است: در ارتفاع 4000fit از سطح دریا ( رشد عالی), در بین ارتفاعات 2000 و 4000fit (رشد متوسط) و در زیر 2000fit رشد کم می باشد.

هر منطقه ای مشخصه های ویژه ی خود را از لحاظ پیدایش, مزه, عطر و نیرو دارد. بنابراین, دسته بندی های مختلف چای, بواسطه ی طبیعت مناطق مختلف کشت آن می باشد.

تا دهه 1860 قهوه محصول اصلی تولید شده در سریلانکا بود و بعد از آن چای بود . اما در سال 1869 آفت ناشناخته ای اکثر گیاهان قهوه را از بین برد و کشاورزان مجبور شدند برای جلوگیری از نابودی کامل زمینهایشان ، محصولات متنوع دیگری به جای قهوه کشت کنند .

در اواخر1850 مالکین زمینهای منطقه لولکندرا به کاشت چای روی آوردند و در سال 1867 جیمز تیلرکه اسکاتلندی بود و چای اخیرا به کشورش وارد شده بود ، مسئول بذرافشانی دانه های چای شد . تیلر اندکی دانش بنیادی چای را در هند شمالی کسب کرده بود . او یک طبقه از خانه اش را به عنوان کارخانه استفاده می کرد و برگهای چای را با دست روی میز می غلتاند . حرارت دادن برگهای اکسید شده را با سینی های سوراخ دار روی اجاقهای خاک رس که روی زغال چوب قرار داشت،  انجام می داد

اولین محصول تولید شده اش را در همان منطقه به فروش رساند و همه خریداران خوش طعم بودن آن را اظهار کردند . در سال 1872 تیلر ، صاحب یک کارخانه مجهز چای بود . در سال 1873 اولین محصول تولید شده چای خود را که دارای کیفیتی بالا بود با قیمتی مناسب در مزایده لندن به فروش رساند . تیلر به خاطر عزم و اراده ای که داشت عنصری مهم در موفقیت های اخیر چای در سیلان محسوب می شود . بین سالهای 1877 و 1880 تولید محصولش از 23 پاوند ( معادل 69243 و 453 گرم ) به 3/81 تن و در سال 1890 به 8/899/22 تن رسید 

اغلب باغات چای سیلان در ارتفاعات بین 3000 و 8000 فوت در ناحیه جنوب غربی سیلان، غرب کلمبیا و در بخش گالی در نقطه جنوبی واقع شده است . در مناطق گرم و دارای بخار ، برگهای چای هر 7 یا 8 روز می روید و در تمام مدت سال چیده می شود.

مرغوبترین چایها از اواخر ژوئن تا پایان آگوست در مناطق شرقی و از شروع فوریه تا اواسط مارس در قسمتهای غربی جمع آوری می شود .تا سال 1971 بیش از 80 % کشاورزان چای در سریلانکا ، مالک زمینهای چای نیز بودند که توسط کشورهای انگلیسی اداره می شد

چای اکبر

/ 0 نظر / 13 بازدید